Mire számíthat a hiperbár oxigénterápia alatt

Šta možete očekivati prilikom hiperbarične terapije kiseonikom?

A hiperbár oxigénterápia ambuláns kezelés és nem igényli a hoszpitalizációt. Ha már hoszpitalizálták és igényt tart a hiperbár oxigénterápiára, akkor betegszállításra lesz szüksége a mi intézményünkig.

A mi intézményünk több férőhelyes hiperbár kamrával rendelkezik. A kamra úgy néz ki mint egy nagyobb helyiség, ahol oxigént lélegez be az arcára felhelyezett maszkon keresztül.  

A hiperbár oxigénterápia alatt, az atmoszféra nyomás a kamrában kétszer vagy háromszor nagyobb a normális értékekhez viszonyítva. A megnövekedett atmoszféra nyomás ideiglenesen olyan érzetet kelt, mintha bedugultak volna a fülei - hasonló módon mint amikor hegyet mászik vagy repülővel utazik. Ez az érzés ásítással vagy a nyál lenyelésével szűnik meg.

Az állapotok nagy részénél, a terápia körülbelül két órát tart és a terápia alatt Ön az egészségügyi csapatunk közvetlen felügyelete alatt áll. A terápia után enyhén fáradtnak vagy éhesnek érezheti magát, viszont ez az érzés nem hat ki a mindennapi teendői elvégzésére.

Miért is van egyáltalán szükségünk a hiperbár oxigénterápiára? Mit nyújthat a betegeknek?

A megbetegedések és állapotok nagy részének a hátterében oxigénhiány áll - hypoxia - amit különböző mechanizmusok okoztak. Attól függetlenül, hogy a betegség elsődleges okáról van szó vagy a betegség következményeiről, ezt a hiányt meg kell szüntetni, annak érdekében, hogy a szövetek állomásai épségben maradjanak  és ismét el tudják látni a normális funkcióikat. Annak tudatában, hogy az oxigénhiány minden sejtre veszélyes, világos számunkra, hogy miért van ilyen nagy érdeklődés a hiperbár oxigén, mint orvosság iránt, és miért ilyen széleskörű az alkalmazhatósága.

A gyorsabb felépülés lélegzete

Egyeztessen nálunk időpontot és látogasson meg minket a Szabadkai Közkórház keretein belül!

Vegye fel velünk a kapcsolatot